Bronsemerkekurs i april!

Kurset vil gå over 8 onsdager, med oppstart den 10. april kl 19.00.

Varighet hver kurskveld er 2,5 timer. Siden 1. mai er offentlig fridag (Arbeidernes dag), blir det ikke kurs den onsdagen. Dette gjelder også den 8. mai, da kursholder er borte i annet ærende. Deretter blir det kurs hver onsdag, med prøve og avslutning den 12. juni.

Kurset går på klubbens bane i Kalnesskogen. Der har vi et flott område som er inngjerdet. Antall plasser er kun 6, så her blir det først til mølla. 

Hva er bronsemerket?

Bronsemerke er et uoffisielt merke man kan oppnå på sin hund ved å gå gjennom og bestå en bestemt rekkefølge med ulike lydighetsøvelser. Dette er fine øvelser for både eier og hund, og du får en hund som er innehar mere lydighet, noe som er flott også i hverdagen. Bronsemerkekurset legger grunnlag hvis du ønsker å konkurrere videre i lydighet med hund.

Dette kan du lese mere om på NKK sine sider: https://www.nkk.no/getfile.php/132373757-1622808772/Dokumenter/Om%20NKK/Organisasjonen/NKK%20mener/NKKs%20interne%20høringer/LP%20regler%20foreslått%20gjeldende%20fra%2001.01.2022%20-%20UTKAST%20til%20høring.pdf 

Ved oppstart går vi igjennom teori om positiv innlæring og de ulike øvelsene. Det er en fordel om din hund kan enkle elementer som f.eks. sitt på plass (ved din side), ligg og bli. Vi har jo ikke ubegrenset tid, og for å klare prøven, må man også jobbe mye hjemme med dette. Det vil bli hjemmelekse mellom kurskveldene. Kurset avsluttes med selve bronsemerkeprøven, som vil bli avholdt med ekstern dommer. 

Kursholder er Bitta Mikkelborg, som er utdannet NKK-instruktør trinn 1. Hun konkurrerer i lydighet med egen hund, samt i rallylydighet. Bitta har også gått mange lydighetskurs hos kjente kursholdere som Rune Bjerkelund, Hege Lindahl og Anne Lise Storkjørren. Fra disse har hun med mye fin bagasje som hun nyttiggjør i bronsemerkekurset. Hun var også en av to instruktører som kjørte samme kurset høsten 23. 

Pris: 2000,- for ikke medlemmer, 1800,- for medlemmer av Sarpsborg Hundeklubb

Påmelding sendes på mail til: post@sarpsborg-hundeklubb.no med fullt navn, adresse, telefonnummer og hundens navn, alder og rase. Påmeldingen er økonomisk bindende og kurset skal være betalt før oppstart.