Lydighetsprøver / LP er en morsom hundesport hvor det stilles høye krav til sammarbeid og kjemi mellom hund og fører. Programmene består av en rekke øvelser hvor hunden skal utføre øvelsene på førerens kommando. Begge skal vise kontroll og glede i lydighetsringen. Det konkurreres i dag i 4 forskjellige klasser. Kl 1, 2, 3 og FCI kl 3. Man starter i kl 1 og arbeider seg oppover i klassene.

Alle raser kan delta på lydighetsoppgaver. Hinder, apporter osv. tilpasses etter hundens størrelse. Grunnlaget for en god konkurransehund kan man begynne å legge allerede når man får valpen i 8 ukers alder. Men det er ikke noe i veien for å begynne å trene LP med en voksen hund. Våre lydighetsintruktører i klubben holder kurs og hjelper til på treninger.

I lydighetskurs lærer man bl.a. i øvelsene lineføring/fri ved fot, stå under marsj, dekk under marsj, innkalling, hopp over hinder og fellesdekk. Dette er øvelser som også kan være veldig nyttige i hverdagen. Så i tillegg til å få en ny hobby kan man få et bedre samspill med hunden i hverdagen. LP er for mange en hobby som man bruker mye tid på.

Når man trener med hund må man huske på at man er et team. Vi må legge forutsetningene til rette for at hunden skal lykkes. Hunden er den som skal gjennomføre øvelsene, men det er vi som skal føre hunden, støtte hunden og gjøre det vi kan for at hunden lykkes.

Kursene varierer fra nybegynner til advansert.

[tribe_mini_calendar category="lydighet-grunnkurs, lydighetskurs" count="1"]