Samspill – glede – holdninger

Rallylydighet utføres ved at man orienterer seg etter de 15-22 nummererte skiltene som er satt sammen til en bane, av en dommer. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt – derav navnet Rally. Mellom øvelsene som står på skiltene skal ekvipasjen gå lineføring/fri ved fot, dersom ikke annet er beskrevet. Dommeren forholder seg taus under hele konkurransen og trekker poeng etter som ekvipasjen gjør feil underveis.

I denne hundesporten er glede, samspill og holdninger det aller viktigste. Ønsket er at alle øvelsene utføres på en naturlig og flytende måte. Det er viktigere med samarbeid, godt humør og en positiv holdning enn presisjon. Øvelsene kan bestå av momenter fra lydighet, freestyle og agility, alt etter hvilken av de 4 klassene man går i.

Det er en utfordring å gå en rallybane. Banene er aldri like, det går på tid og det er fort gjort å gjøre feil. Noen klarer å gå igjennom hele banen uten trekk og ender da med full pott på 200 poeng. Her er det spenning og morro- både for hund, fører og publikum!

[tribe_mini_calendar category="rallylydighetskurs" count="1"]